Finnish Log House

The clients wanted a Finnish log house for their infill site in Sheffield. A standard plan was enlarged and adapted to create a distinctive home with a large open plan living, dining and kitchen area, extending the full height of the building. The main bedroom and en-suite shower room were formed as a mezzanine, with a second bedroom and bathroom on the ground floor.

The kit of parts came from Finland and was erected by specialists. The client installed all the services, the fittings and finishes. A central wood burning stove provides most of the heat for the house.

 

The stunning main window

View looking along the gallery, from the bedroom door to the studio area.

View of the living space with the gallery above.

© 2013 Capital Design Studio

Residential Projects

Next project >

< Previous project